21 Јуни, 2020

Македонската медиумска асоцијација реагира на исклучувањето од кабелските оператори

Македонската медиумска асоцијација која ја сочинуваат 5-те национални телевизии –Алфа, Алсат-М, Канал 5, Сител и Телма –е вчудовидена од денешниот потег на кабелските оператори, со кој цел час беше направен упад во програмите, и наместо реемитување на програмата, имало соопштение од операторите.

Од визија до реалност: Настан за успехот на Спогодбата за олеснување на трговијата

02 Јуни, 2017

Од визија до реалност: Настан за успехот на Спогодбата за олеснување на трговијата

Во видео пораката на комеморативен настан, Генералниот Директор на СТО Роберто Азеведо ТФА го опиша како договор кој претставува "најголема трговска реформа за една генерација".

Договорот за олеснување на трговијата стапи на сила

22 Февруари, 2017

Договорот за олеснување на трговијата стапи на сила

Голема пресвртница во глобалниот систем за тргување беше постигнат на 22 февруари 2017 година кога првиот мултилатерален договор склучен во 21-годишната историја на Светската трговска организација стапи во сила. Со добивање на 110 ратификации на Договорот за олеснување на трговијата (ТФА), СТО го постигна прифаќањето на договорот од две третини од 164 членови на СТО.

За Договорот за олеснување на трговијата

21 Ноември, 2016

За Договорот за олеснување на трговијата

Договорот за олеснување на трговијата е првиот договор, склучен во Светската Трговска Организација СТО од сите негови членови.